laminált parketta

A laminált parketta napjaink egyik legkedveltebb meleg burkolata, köszönhetően a dekoratív kivitelnek, a széles választéknak, a kedvező árnak és persze a gyors lerakásnak.

A laminált parketta lapjai nem fából készülnek, hanem fa alapú MDF, SPAN vagy HDF anyagból készülnek, melyek hatalmas előnye a kopásállósága.

A megfelelő laminált parketta kiválasztása során nem árt figyelembe venni a helység domináló színeit, valamint az egyéb adottságait.

Jó tanács! Kicsi és sötét helységekbe ne sötét laminált parkettát válasszunk.

Miután kiválasztottuk a megfelelő meleg burkolatot, kezdődhet a laminált parketta lerakása.

Bár sokak szerint a laminált parketta lerakása könnyű munka, azért vannak buktatói.

Az előző padlózat felbontása során az esetleges szintbeli eltéréseket és egyenetlenségeket ki kell egyenlíteni. A száradást követőem kezdődhet meg a laminált padló lerakása, melynek során a pontos és precíz illesztés elengedhetetlen fontosságú.

A megvásárolt laminált parkettát a majd burkolandó helységben kell akklimatizálni, lehetőség szerint 48 órán keresztül, 18-22 °C-on, 40-60 %-os páratartalom mellett.

A laminált parketta lerakása a hozzáértők számára már igencsak könnyed feladat, hiszen a „klick” kialakítás megkíméli a kivitelezőt és a megrendelőt a ragasztó alkalmazásától.

Fontos! Amennyiben az adott helyiség hosszában a 10 m-t, szélességében a 8 m-t meghaladja, úgy dilatációs hézagot kell beiktatnia, hogy a laminált padlónak megadja a szükséges mozgásszabadságot.

A laminált parketta lerakása bár nem tűnik nehéznek, kérje inkább profi szakember segítségét, mellyel időt és energiát takaríthat meg.

Vállalkozásunk immár 20 éve gyűjt tapasztalatot a laminált parketta lerakása területén. Szakembereink ez idő alatt számtalan laminált parketta lerakását kivitelezték gyorsan, pontosan, precízen és persze kedvező áron.

Kollégáink az egész ország területén vállalnak laminált parketta lerakást, akár a hét minden napján, helyszíni felméréssel és azonnali ajánlattétellel.