lakásfelújítás

Teljes körű lakásfelújítás nem kis feladat. Lakásfelújítást nem szabad fél vállról venni, mert nem olyan egyszerű mint az elsőre látszik. Általában időtálló megoldást szeretnénk, és nem csak rövid időszakra szólót. Az anyagok kiválasztásának is fontos szerepe van, nem csak a munka minőségének.

Lakásfelújítás saját kézzel, vagy szakemberrel?

Sokak számára a költséghatékonyság az első, de a minőség is fontos szempont. Elsőre mindenki azt gondolná, hogy ha magunk csináljuk olcsóbb, és biztos nem is olyan nehéz. Sajnos ez nem így van. Fontos megvizsgálni a lakás szerkezetét és állapotát. Régebbi házaknál gyakran nagymértékű bontással kezdődik minden. Nem ritka, hogy 4-5 centiméter vakolat található a falakon és az ilyen felületre bármit is tervezni nem lesz maradandó. Érdemes leverni a régi vakolatokat, és ellenőrizni a falakat is egyúttal, hogy milyen az állapotuk. A bontás a lakásfelújítás kezdete még csak, és ilyenkor szembesülhetünk a további problémákkal. Alap probléma szokott a villanyszerelés lenni ami a kábelek minőségéből és elhelyezéséből is nagy problémát okozhat. Ezeket ki kell javítani, mert életveszélyes is lehet. Régen sokkal kevesebb elektromos eszköz volt és a terhelés is elenyésző volt a mostaniakéhoz képest. Egy rossz vezeték túlterhelése tüzet is okozhat ami súlyos anyagi kárt jelent mindenki számára. A lakásfelújítás nem kis feladat, de érdemes odafigyelni, ha már rászántuk magunkat. Saját kezűleg végezve és külön bevonva a szakágakat, villany, gáz, vízszerelés a költségek sokkal többre jöhetnek ki mintha megbízna egy szakcéget akinek mindenre kiterjedően megvan a kapcsolata. Az összeszokott csapat hatékonyabb mint az egymást nem ismerők akik nem dolgoznak a másik keze alá. Általában a saját munkájukkal foglalkoznak és nincsenek tekintettel arra aki utánuk fogják folytatni a munkát. Ez javításokat, korrigálásokat, időbeni csúszást eredményez és gyakran többletköltséggel jár.

Lakásfelújítás előtt tervezés.

Célszerű tervezni azzal, hogy mi a célunk a lakásfelújítással. Magunknak csináljuk, vagy növelni szeretnénk eladás előtt az ingatlan értékét. Ezt fontos jól meggondolni! Nyilván, ha az ember magának alkot valamit akkor abba szívét-lelkét beleteszi, és amennyire lehet minőségi anyagokat használ fel. Eladásnál inkább a látszati minőség dominál. Sokkal könnyebb eladni egy lakást amibe csak be kell költözni, és minden kész. A felújított lakásokat nagyobb árréssel is lehet eladni, mint a felújításra szorulókat. Ezeket többnyire befektetők keresik akik felújítják és továbbadják. Mivel a komplett lakásfelújítás nem kis feladat sok múlik az anyagokon, azok árán, hogy minél kevesebbet költsünk és minél többért adjuk el a lakást. Egy átlag ember nem tudja megbecsülni ránézésre, hogy mennyi munka lesz vele, és nem tudja azt sem, hogy esetlegesen min lehet spórolni.

Mi segítünk abban, hogy költséghatékony megoldást válasszon, de kívánt cél elérésekor ne legyen csalódott. Akár saját részre, akár eladásra újítja fel lakását!

Sajnos a legtöbb problémával, csak a munka megkezdésekor leszünk tisztában. A padló alatti csövek állapota sem látható elsőre, csak következtethető az épület életkorából, és az elvégzett munkákról, már ha van tudomásunk róla. A régi bérházakra jellemző, hogy a falak vastagak, de a derékszög már kevésbé jellemző. Persze vastag vakolattal minden megoldható. Némely esetben viszont gipszkartonozással költséghatékonyabbak lehetünk, és a minőségen sem rontunk vele.

Lakásfelújítás tervek nélkül.

Nem feltétlenül kell drága terveket készíttetni ahhoz, hogy elkészüljön a megálmodott új lakás. Kollégáink kreatívak, és segítenek a döntésekben. Érdemes a bútorokkal, és azok méretével tisztában lenni, illetve hogy azok hova fognak kerülni. Nincs is annál bosszantóbb mikor a kanapé melletti olvasólámpát csak hosszabbítóval tudjuk bedugni az aljzatba. Az sem kellemes amikor a fényeket alulméretezzük, vagy a fürdőszobában nincs külön tükörvilágítás. Mi mindenben segítünk. Ön elkészíti vázlatszerűen az elképzelését, összeszedi a bútorok, kád, szekrények méretét és mi már tudunk is kalkulálni vele, hogy hova mi kell és pontosan megtervezzük a szükséges dolgokat.

Lakásfelújítás menete
  • Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mondja el mit szeretne. Komplett lakásfelújításon kívül egyéb ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat is végzünk.
  • Kollégánk helyszíni felmérés, és pontos elképzelés átbeszélése után ajánlatot ad Önnek.
  • Elfogadott ajánlat után szerződéskötés és a munkálatok megkezdése történik.

Nagyon fontos, hogy mi nem adunk árajánlatot felmérés nélkül, mert az ilyen ajánlattételek soha nem lehetnek pontosak. Mi igyekszünk a legkedvezőbb árat adni megrendelőnek, de ehhez az kell, hogy pontosan fel tudjuk mérni a munkát. Javasoljuk kerüljék minden esetben a gyors és kedvezőnek tűnő ajánlatokat. Ilyen esetekben szoktak a munka megkezdése után egyéb költségek felmerülni ami már a kezdeti kedvező ajánlatból drága munkát eredményez.

Munkáinkra garanciát vállalunk, és munkánk során rugalmasak vagyunk a megrendelő felé amennyire lehet. Ez azért fontos, mert gyakran felmerülnek apró változtatási igények amik eltérnek a szerződésben megállapodottaktól. Tudjuk, hogy a lakásfelújítás nem egyszerű, és próbálunk a megrendelőnek segíteni abban, hogy minden a megálmodottaknak megfelelően menjen.

Amennyiben lakásfelújítást tervez fejfájás nélkül akkor minket keres. Precízen végezzük munkánkat, és kedvező díjakkal dolgozunk. Számunkra fontos, hogy a megrendelő elégedett legyen minden tekintetben!